JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Fällande dom för den 27-årige mannen som stått åtalad för omfattande kokainförsäljning

[2013-07-08] Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt har idag meddelat dom i målet där en 27-årig man stått åtalad för att vid ett stort antal tillfällen sålt kokain i bl.a. Malmö. Efter en omfattande utredning, som bestått i mängder av avlyssnade samtal och utförda spaningsuppdrag åtalades mannen i våras vid Malmö tingsrätt. Ytterligare 23 personer åtalades samtidigt. De flesta för köp av kokain. Rättegången har pågått vid tingsrätten under cirka två månaders tid och tingsrätten har nu fällt den 27-årige mannen för bl.a. grovt narkotikabrott till tre års fängelse.

27-åringen fälls för att han innehaft kokain samt överlåtit kokain vid 58 tillfällen till 16 olika köpare. Köparna fälls för att de köpt kokain.

Överlåtelserna av kokain har i stort sett i samtliga fall skett sedan en intresserad köpare tagit kontakt med 27-åringen på särskilt telefonnummer och då bestämt träff utan att vid telefonkontakterna ange vad träffen skulle gå ut på.

Många av köparna döms för att ha köpt kokain vid flera tillfällen. Köparna döms till olika påföljder beroende på hur mycket kokain de köpt. Vissa döms till dagsböter och andra till villkorlig dom eller skyddstillsyn. Tre av köparna, varav två döms även för annan brottslighet, får fängelsestraff.

I flera fall av påstådda överlåtelser har tingsrätten funnit att bevisningen inte varit tillräckligt stark. Därför har också några av de åtalade köparna frikänts, i vissa fall helt och i andra fall delvis.

Senast ändrad: 2013-07-08

För mer information kontakta:

Martin Ringh
Domstolssekreterare
040-35 31 26

Målnummer:

B 10302-12