JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Fällande dom i målet om mord på Friisgatan

[2013-04-25] Malmö tingsrätt

Tingsrätten dömer den 60-årige mannen som åtalats för mordet på sin f.d. sambo den 30 juli 2012 på Friisgatan i Malmö till fängelse i 14 år.

Den åtalade mannen och offret hade tidigare varit sammanboende men hade separerat i juni 2012. Mannen ville att kvinnan skulle flytta tillbaka till honom, men hon vägrade. När kvinnan återvände till deras tidigare gemensamma bostad för ett bestämt möte med mannen utdelade han elva stick/hugg med kniv och skruvmejsel i kvinnans hals, bål och rygg. Han tilldelade henne också slag med en stekpanna i huvudet. Kvinnan avled till följd av skadorna i halsen. Tingsrätten anser att mannen agerat uppsåtligt och bortser därför från hans invändning om att han inte varit medveten om vad han gjort. Tingsrätten har funnit att gärningen, som föregåtts av viss planering, är att bedöma som mord. Mannen döms även för grov fridskränkning bestående i att han hotat och misshandlat sin och kvinnans nu 16-åriga dotter under perioden mars 2008 till våren 2012.

Av i målet inhämtad psykiatrisk utredning framgår att mannen varken vid tidpunkten för gärningarna eller vid undersökningstillfället led av någon allvarlig psykisk störning. Mannen döms därför till fängelse.

Trots att mannen varit bosatt i Sverige i nästan 40 år anser tingsrätten att det finns synnerliga skäl att utvisa honom för all framtid. Tingsrätten tar hänsyn till att mannen utvisas vid bestämmandet av fängelsestraffets längd. Mannen döms därför till fängelse 14 år. Han ska också betala skadestånd till dottern, offrets dödsbo och offrets två syskon.

Senast ändrad: 2013-04-25

För mer information kontakta:

Anna Täcklind
Rådman
040-35 30 00 / anna.tacklind@dom.se

Målnummer:

B 7555-12