JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

16-åring fälls för att ha skjutit vaktmästare

[2017-07-07] Malmö tingsrätt

I dag kom domen mot den 16-årige man som åtalats för att den 8 februari i år skjutit en vaktmästare. Malmö tingsrätt dömer honom för försök till mord och narkotikabrott till 3 års sluten ungdomsvård.

Mannen var åtalad för att ha skjutit en vaktmästare som röjde snö i centrala Malmö. Det var ett under att vaktmästaren överlevde efter att ha träffats av fyra skott, ett i huvudet, ett i benet och två i ryggen.

 

16-åringen har nekat till att han befann sig på platsen. Bevisningen i målet var omfattande och bestod bl.a. av ett vittne som iakttog händelsen, skospår, mobilrörelser och partiklar på 16-åringens kläder som var av samma typ som från de avlossade patronerna. Bevisningen var enligt tingsrätten tillräcklig för att döma 16-åringen i enlighet med åtalet.

 

Att påföljden stannar vid tre års sluten ungdomsvård beror på att 16-åringen endast var 15 år när gärningen begicks och därmed ligger nära gränsen för när ett barn överhuvudtaget får dömas till påföljd. Från en sluten ungdomsvård är det inte möjligt att bli villkorligt frigiven.

Senast ändrad: 2017-07-07

För mer information kontakta:

Christina Nilsson
Rådman
040-35 33 23
christina.nilsson@dom.se

Målnummer:

B 1140-17