JavaScript är inaktiverat i webbläsaren, läs mer här.

Pressmeddelande

Den tilltalade frikänns för mordet på Östra Kyrkogården

[2017-07-28] Malmö tingsrätt

Malmö tingsrätt har idag frikänt den tilltalade för mordet på Östra Kyrkogården den 17 september 2016. Tingsrätten har inte funnit bevisningen tillräcklig för att det ska vara ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade är skyldig.

Enligt tingsrätten har åklagaren presenterat en gedigen utredning men trots detta har det inte framkommit några tekniska bevis som binder den tilltalade till brottet. Det finns heller ingen vittnesbevisning som binder den tilltalade till brottet. Det går inte att fastslå att den tilltalade har haft motiv att begå brottet. Det har i och för sig framkommit några besvärande omständigheter för den tilltalade men dessa är inte tillräckliga för att slå fast att han är skyldig.

 

Det finns flera oklarheter angående när och var brottet begicks och det finns en möjlighet att brottet begicks när den tilltalade inte var i närheten av Östra Kyrkogården. Vidare bygger åtalet i stor utsträckning på de medtilltalades uppgifter och deras uppgifter är inte sådana att de kan ligga till grund för en fällande dom. Den tilltalade frias därför och även de medtilltalade frias för skyddande av brottsling. En av de medtilltalade döms för brott mot griftefrid till skyddstillsyn.

 

Rättens ledamöter var överens om domen.

Senast ändrad: 2017-07-28

För mer information kontakta: